Etusivu Ajankohtaista Kalastusluvat Osakaskunnat Asiakirjat Yhteystiedot

Ajankohtaiset tiedotteet

Vuosi: 2022 - 2021 - 2020 - 2019 - 2016 - 2014 - 2013

27.05.2016 - Ruovedelle kalastuskieltoalue kuhan lisääntymisen turvaamiseksi

Ruoveden Sotkanselälle on perustettu kesäkuun ajan voimassa oleva kalastuskieltoalue kuhan lisääntymisen turvaamiseksi. Alue sijaitsee Sotkansaaren länsipään ympärillä. Alue rajoittuu idässä salmien yli meneviin sähkölinjoihin ja kiertää koko Sotkansaaren länsipään ympäri noudattaen merikartan 10 m:n syvyyskäyrää. Alue merkataan järvelle lippusaloilla, joissa on kaksi oranssia lippua sekä tiedote kalastuskiellosta. Lisäksi venesatamiin laitetaan asiasta opasteita.

Kaikki kalastus, pois lukien ranta-asukkaiden rannalta tapahtuva onginta, on kielletty tällä alueella kesäkuun ajan vuoden 2020 loppuun asti. Kalastuskieltoalue on perustettu kuhan lisääntymisen turvaamiseksi. Rajoituksella pyritään edistämään vesialueen tuottavuutta ja vaikuttamaan myönteisesti luonnon tasapinon säilymiseen.

 

20.04.2016 - Kuorevedelle uudet yhtenäislupa-alueet

Kuorevedellä toimivat yhdeksän osakaskuntaa perustivat loppuvuonna 2015 Kuorevesijärven kalastusyhtymä -nimisen yhdistyksen, joka hoitaa mukana olevien osakaskuntien tehtäviä ja vastaa mm. luvanmyynnin järjestämisestä alueella. Yhdistyksen perustamisen myötä Kuoreveden vesistöön muodostettiin yksi yhtenäinen lupa-alue, joka kattaa lähes koko järven. Lupia voi ostaa niin seisoville pyydyksille kuin uisteluunkin. Huomioi, että Marttilansalmi on rauhoitettu uistelulta.

Yhtenäisluvan perustaminen on merkittävä askel alueen kalavesien hoidon tehostamisessa. Etenkin kalastajien ja valvonnan kannalta tilanne selkiintyy huomattavasti. Osakaskuntien vedet olivat myös useissa palstoissa, joten Kuorevesi oli hyvin rikkonainen.

Uudelle lupa-alueelle voi lupia ostaa paikallisten luvanmyyntipisteiden lisäksi kalapassi.fi-verkkokaupasta, jonka sivuilta on myös ladattavissa tarkemmat kalastusmääräykset ja lupa-aluekartta. Alue löytyy nettikaupasta nimellä: Kuorevesijärven kalastusyhtymä. Lupia myydään kaikille.

 


   ahven
Ruoveden-Kuoreveden kalastusalue