Etusivu Ajankohtaista Kalastusluvat Osakaskunnat Asiakirjat Yhteystiedot
<< Kaikki uutiset

Kuorevedelle uudet yhtenäislupa-alueet

Kuorevedellä toimivat yhdeksän osakaskuntaa perustivat loppuvuonna 2015 Kuorevesijärven kalastusyhtymä -nimisen yhdistyksen, joka hoitaa mukana olevien osakaskuntien tehtäviä ja vastaa mm. luvanmyynnin järjestämisestä alueella. Yhdistyksen perustamisen myötä Kuoreveden vesistöön muodostettiin yksi yhtenäinen lupa-alue, joka kattaa lähes koko järven. Lupia voi ostaa niin seisoville pyydyksille kuin uisteluunkin. Huomioi, että Marttilansalmi on rauhoitettu uistelulta.

Yhtenäisluvan perustaminen on merkittävä askel alueen kalavesien hoidon tehostamisessa. Etenkin kalastajien ja valvonnan kannalta tilanne selkiintyy huomattavasti. Osakaskuntien vedet olivat myös useissa palstoissa, joten Kuorevesi oli hyvin rikkonainen.

Uudelle lupa-alueelle voi lupia ostaa paikallisten luvanmyyntipisteiden lisäksi kalapassi.fi-verkkokaupasta, jonka sivuilta on myös ladattavissa tarkemmat kalastusmääräykset ja lupa-aluekartta. Alue löytyy nettikaupasta nimellä: Kuorevesijärven kalastusyhtymä. Lupia myydään kaikille.


   ahven
Ruoveden-Kuoreveden kalastusalue